Skip to content

Announcement regarding the CFA Institute Research Challenge International Competition 2022

  • by

Announcement for the CFA Institute Research Challenge International Competition 2022

This announcement is only provided in greek.

Ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον οργανισμό CFA Society Greece, ότι για φέτος ο διαγωνισμός (CFA Institute Research Challenge) θα έχει ως αντικείμενο ανάλυσης & αποτίμησης την εισηγμένη εταιρία στο ΧΑΑ κατασκευής τσιμέντου Titan Cement International S.A.  Όπως και πέρσι, ως επιπλέον κίνητρο, ο οργανισμός σε συνεργασία με την χρηματιστηριακή εταιρία Eurobank Equities θα προσφέρει 2 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης (internship) στην ομώνυμη εταιρία για 2 μέλη αντιστοίχως από τη νικήτρια ομάδα σε εθνικό επίπεδο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλώ δείτε την ανακοίνωση του οργανισμού CFA που ακολουθεί κατωτέρω.

Κατόπιν αυτών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν μέχρι την Πέμπτη 29/09/2022 την αρχική πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής στον ακαδημαϊκό σύμβουλο Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριο Κυριαζή (dkyr@unipi.gr).

Σχετικά με τη διαδικασία της αρχικής επιλογής της ομάδας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι απαιτούνται τα εξής:

  1. να είναι κατά προτίμηση στο 7ο εξάμηνο (ή έστω στο 5ο εξάμηνο) των σπουδών τους και να έχουν παρακολουθήσει το μάθημα επιλογής εαρινού εξαμήνου «Συγχωνεύσεις & Εξαγορές»
  2. να έχουν πολύ καλή έως άριστη γνώση αγγλικών τόσο σε γραπτό όσο και σε προφορικό λόγο (να έχουν δίπλωμα Proficiency)
  3. να έχουν πολύ καλή έως άριστη επίδοση στα μαθήματα του πτυχίου τους που έχουν παρακολουθήσει μέχρι και το 3ο έτος των σπουδών τους και κατά προτίμηση να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα μέχρι σήμερα λόγω του πέραν του προφανούς κριτηρίου της πολύ καλής επίδοσης στις σπουδές τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικό φόρτο εργασίας για τις ανάγκες του διαγωνισμού
  4. θα πρέπει να κάνουν στα αγγλικά παρουσίαση 10 λεπτών στον ακαδημαϊκό σύμβουλο το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί αμέσως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η οποία θα αφορά στην εργασία αποτίμησης της εταιρίας Παπουτσάνης σε μορφή powerpoint (που θα σταλεί σε όποιους/ες εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής μαζί με το αρχείο του written report) που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα που εκπροσώπησε το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 το Τμήμα μας στο διαγωνισμό  του CFA

 

Για να ελεγχθεί σε πρώτη φάση εάν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τα κριτήρια 1-3 θα πρέπει επίσης το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022) να επισυνάψουν ηλεκτρονικά στον ακαδημαϊκό σύμβουλο αντίγραφα πτυχίου γλωσσομάθειας Αγγλικών και μια συνοπτική κατάσταση βαθμολογίας μαθημάτων με μέσον όρο βαθμολογίας που θα λάβουν από τη Γραμματεία.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιλεγούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός μελών ομάδας είναι 5 άτομα) θα υπάρξει και ένας μικρός αριθμός (2 άτομα) επιλαχόντων αναπληρωματικών σε περίπτωση που κάποιο από τα μέλη της ομάδας αποχωρήσει.

Εκ του ακαδημαϊκού συμβούλου της ομάδας CFA

Δημητρίου Κυριαζή