Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

CFA Institute Research Challenge 2021

  • από

CFA Institute Research Challenge 2021

Τέσσερα από τα μέλη του Finance Club UniPi, οι Αικατερίνης Κωνσταντίνος, Δαμάσκου Δέσποινα, Σαραντιδή Ήρα, Τζουάνας Φίλιππος-Ιωάννης, συνθέτουν την ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς που διακρίθηκε ως δεύτερη στον ετήσιο διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge 2021 ανάμεσα σε 9 Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η ομάδα, ύστερα από ανάλυση της γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ, συνέταξε μία αναλυτική χρηματοοικονομική έκθεση, τεκμηριώνοντας την επενδυτική της πρόταση για θέση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης της μετοχής. Επίσης, τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν τα ευρήματά τους και υπερασπίστηκαν την πρότασή τους μπροστά την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα.
 
Η ομάδας μας τα πήγε εξαιρετικά και υπερασπίστηκε επάξια την ιστορική συμμετοχή του Finance Club UniPi στον διαγωνισμό, καθώς και τις δύο διαδοχικές νίκες του πανεπιστήμιού Πειραιώς. Η απόδοση αυτή δεν μπορεί παρά να αποτελέσει κίνητρο για τα νεότερα μέλη του Club που παίρνουν τώρα την σκυτάλη. Συγχαρητήρια!